donderdag 29 juni 2023

Nikki Smit en Tessa van der Zaan winnen zilver op de Dutch Open - Baton Twirling.

Zaterdag 17 juni werd het Dutch Open van het Baton Twirlen gehouden in Topsport Centrum te Almere. In deze Dutch Open waren er niet alleen Nederlandse baton twirlers vertegenwoordigd, maar deden er ook twirlers mee uit Duitsland, Sloveniƫ, Frankrijk, Belgiƫ en Hongarije.

Ook enkele leden van de Westlandse Twirl vereniging “THE MARANTO’s” uit Ter Heijde aan Zee deden hier aan mee. Volgens de reglementen mogen hier alleen maar baton twirlers aan mee doen welke zijn ingedeeld in de zo genoemde “Internationale Stroom” en daar zijn deze leden van The Maranto’s dan ook bij ingedeeld. Deze Dutch Open is een soort van graadmeter voor E.K. en of W.K. En dat deze wedstrijd zwaar zou worden dat wisten we al zeker, maar meedoen is winnen zeggen wij altijd. Want je eigen kunnen overwinnen is ook winnen.

Het was een hele lange wedstrijddag, maar dat mocht de pret niet drukken. Want blijdschap alom toen we tijdens de finale hoorden dat het Maranto duo Nikki Smit & Tessa van der Zaan in het onderdeel Freestyle Pair B Youth het zilver hadden behaald met daarbij de schitterende zilveren medaille. Het duo Monique van der Knaap & Daney Rompas behaalde in het onderdeel Artistic Pair B Senior het podium net niet. En in de solisten onderdelen grepen Nikki Smit, Daney Rompas, Daphne Ruinard, Nikki Smit, Tessa van der Zaan en Monique van der Knaap helaas naast een podiumplaats.

De foto's zijn gemaakt door Bert Busch van de NTSB


Kijk ook eens op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/themarantos
Wij hebben ook Instagram: https://www.instagram.com/themarantos/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten