Over The Maranto's


Stukje geschiedenis over onze vereniging:
 
1994:
Op dinsdag 18 januari 1994 wordt door Marga en Antoon van Bommel een majorettevereniging opgericht en krijgt de naam: Show- & Majorettevereniging "The Maranto's".
Het aller eerste straatoptreden was op Koninginnedag 1994 te Monster. Op 11 september 1994 treden we voor het eerst op in het buitenland met de maxi groep, dit was in Crouy te Frankrijk.
Hierna volgen er nog veel meer optredens in het buitenland. 
De vereniging is begonnen met 2 groepen, maar het leden aantal bleef groeien.  Zo kwam er in november 1994 een derde groep bij en werden de toenmalige minigroep veranderd in de midigroep. Alle groepen hadden hetzelfde pakje, maar wel in een andere kleur. De minigroep in lila, de midigroep in roze en de maxigroep in blauwe pakjes.

1995:
Op 12 augustus 1995 vertrokken de maxigroep voor een tournee van 5 dagen naar Jublains en Sourdeval (Frankrijk), samen met Show- en Marchingband Reflection uit Rijswijk. Omdat het daar erg heet was waren er speciaal voor dit tournee nieuwe lambadapakjes gemaakt. De dames hebben er onder andere meegelopen aan diverse bloemencorso’s en taptoes. Ook werd er tijdens een vrije middag een bezoek gebracht aan Le Mont St. Michel.

1996:
In februari 1996 mochten de dames van de maxigroep naar de Duitse stad Kempen om een binnen optreden te verzorgen tijdens het carnaval. Dit werd gedaan i.s.m. showgroep- and marchingband “Reflection” uit Rijswijk.
In München-Gladbach werd mee gedaan met internationale twirlwedstrijden. Antoinette van Bommel werd hier met haar dancetwirlshow Duits kampioen in de klasse dancetwirl senior intermediate. Na een optreden in de Duitse plaats Barlo-Bocholt, waar zij een optreden verzorgde i.s.m. de “Deurzakkers” uit Den Bosch tijdens een koetsjes festival kwam later in het jaar ook Frankrijk en België weer aan bod.
In Frankrijk werd door de maxigroep de plaatsen Fleury sur Andelle, Dinant en Rouen aan gedaan.
Antoinette van Bommel en Astrid de Jonge deden als eerste Maranto’s voor de eerste keer mee aan de Nederlandse Kampioenschappen voor majoretten in Amsterdam.
Naast de vele wedstrijden werd het jaar 1996 afgesloten met een optreden i.s.m. blaaskapel “de Zwiebels” voor slager Piet van Veen te Monster tijdens zijn allereerste Turckey Drive Inn bij de Monsterse molen.

1997:
Na enkele wedstrijden in het begin van dit jaar, krijgen The Maranto’s een uitnodiging van impresario Johan Vonk om mee te lopen in één van Duitslands grootste carnavalsoptochten enwel in Düsseldorf. Tijdens deze carnavalsoptocht waren zij dan ook te zien op de Duitse televisie, welke na aankondiging in de kranten dan ook goed door het Monsterse en Heijdse publiek is bekeken.
De vertrouwde blauwwitte trainingspakken waren inmiddels aan vervanging toe. Alle pelotons kregen nieuwe Adidas-trainingspakken met het logo erop gedrukt.
Het leden aantal bleef groeien dus is er zelfs een vierde groep ontstaan. De minigroep werd dus opgesplitst in 2 groepen. De namen maxigroep, midigroep, minigroep en mini-minigroep werden veranderd in Maranto’s 1, Maranto’s 2, Maranto’s 3 en Maranto’s 4. Uit deze pelotons zijn ook selectiegroepen ontstaan. We zijn begonnen met selectie A, en al snel kwamen daar selectie B en C bij. Uiteindelijk is er zelfs voor de allerjongsten ook selectie D bij gekomen. Er gingen ook steeds meer meisjes meedoen aan solistenwedstrijden. Inmiddels wordt er zelfs deelgenomen aan twirl-wedstrijden. Ondertussen kregen groep 3 en 4 ook mooie nieuwe pakjes met spaghettibandjes en zo blijft het maar doorgaan met nieuwe kleding! In dit zelfde jaar werd
Antoinette van Bommel Duits Kampioene in Mönchengladbach,
in de categorie dancetwirl senior beginner. Ook het small-team haalde internationaal succes: zij werden tijdens de Open Belgische twirlkampioenschappen in Eeklo eerste in de klasse dancetwirl senior runner up.

1998:
In 1998 behaalden twee solisten van The Maranto's voor het eerst een bronzen medaille op het N.K. Antoinette van Bommel haalde een derde plaats met haar majorettesolo in de derde divisie, en Astrid de Jonge met haar solo dancetwirl junior beginner. In 1999 haalden deze twee dames met hun duoshow in de derde divisie een bronzen medaille op het N.K.

1999:
Op 9 oktober 1999 werd selectie A tweede op het topconcours in Barneveld, en ieder jaar weer staan er steeds meer solisten van onze vereniging op de NK.
Maranto's 1 presenteerde een hele mooie show i.s.m. de Color Guard van Showcorps Fortissimo uit Den Haag.
Ook heeft Maranto's 1 opgetreden in de Amsterdam Arena, en heeft Maranto's 3 hun TV-debuut gemaakt met een optreden in Telekids van R.T.L. 4.
Maranto's 2 is onlangs mee geweest naar België voor een optreden met onze Belgische vrienden van Showcorps El Paradiso.


Inmiddels is de naam van de vereniging veranderd in "Majorette-& Twirlvereniging The Maranto's" omdat wij ons steeds meer met de twirlsport bezighouden.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten