zondag 22 mei 2022

Antoinette van Bommel gehuldigd voor 35 jaar actief twirlster.

Baton twirlen is een echte topsport zegt de 43 jarige Antoinette van Bommel. Zij is al 35 jaar actief met de baton (twirlstok) en werd daarom door haar vereniging The Maranto’s gehuldigd met een schitterend glazen aandenken met inscriptie.

Baton twirlen heeft veel weg van ritmische gymnastiek. Het is namelijk een combinatie van acro, dans en ballet maar dan met een baton. Helaas verwarren veel mensen het baton twirlen met majorette en denken hierdoor dat het heel oubollig is. Het baton twirlen is zeker niet oubollig want baton twirlen is echte TOP sport.

Op acht jarige leeftijd werd Antoinette van Bommel lid van de majorettegroep van de plaatselijke drumband Prins Bernhard in Monster, waar haar oudere zus Priscilla ook lid was.

Toen Antoinette later over ging naar de maxi-groep werd zij gekozen als Miss-majorette. Antoinette werd in die tijd ook lid van The Charella’s in Delft. Toen haar ouders Marga en Antoon van Bommel 18 januari 1994 de show-, dance-, & twirlvereniging The Maranto’s oprichtten in Ter Heijde, werd zij uiteraard daar ook lid. Op een gegeven moment besloot ze geheel over te stappen naar The Maranto’s en gaf ze samen met haar zus Priscilla les waarvan Antoinette aan de jongste leden baton twirl les gaf.

Antoinette begon kort na de oprichting van The Maranto’s met wedstrijden als solist en in het oudste twirlteam. In 1996 werd Antoinette Duits Kampioen tijdens de Open Duitse Twirl Kampioenschappen. Het baton twirlen ging zo goed dat zij samen met haar buurmeisje Astrid de Jonge besloot ook als duo aan twirlwedstrijden mee te gaan doen.

Dankzij haar dagelijkse trainingen bereikte ze op Nederlandse Kampioenschappen meerdere malen het erepodium. Samen met Astrid bereikte Antoinette twee maal de Europese Kampioenschappen. In 2002 werd Antoinette met Astrid als duo derde en wonnen zij brons in Tsjechiƫ en in 2003 werd het duo Antoinette van Bommel en Astrid de Jonge Europees Kampioen in Engeland en brachten zij goud mee terug naar Ter Heijde.

Tot op heden is Antoinette van Bommel nog steeds actief bij The Maranto’s, als instructrice en als baton twirlster. Ze vormt al een aantal jaren een Freestyle duo en een duo in Artistic Pair Adult N3 met Claudia Fresco. Met het duo Freestyle werd Antoinette samen met Claudia in 2020 Nederlands Kampioen en met Artistic Pair Adult de 2e  plaats. Met een solo routine gaat Antoinette de vloer niet meer op maar is wel actief in het senior twirlteam van The Maranto’s.

Omdat Antoinette van Bommel al ruim 35 jaar als baton twirlster actief is en een voorbeeld is voor anderen in de baton twirl sport besloot de Westlandse Twirl Vereniging The Maranto’s Antoinette van Bommel nu te huldigen en kreeg zij uit handen van de voorzitter een schitterend aandenken en een mooie bos bloemen.

Antoinette, namens The Maranto’s van harte gefeliciteerd en wij hopen dat vele leden jouw voorbeeld zullen volgen om ook heel lang actief lid zullen blijven bij The Maranto’s.

De foto's zijn gemaakt door Gerda Lugtenburg. 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten