vrijdag 18 januari 2019

THE MARANTO'S - TER HEIJDE BESTAAT ALWEER 25 JAAR


Het lijkt wel of het gisteren was toen er op 18 januari 1994 in Ter Heijde een Show- & Majorette
vereniging werd op gericht door Marga en Antoon van Bommel. De naam van deze vereniging kreeg de naam The Maranto’s, genoemd naar de voornamen van beide enthousiaste oprichters MARga en ANTOon.
Deze, tegenwoordig Show-, Dance & Twirl vereniging, was een echte Hype! Want The Maranto’s was een showgroep “zonder” eigen muziek-korps. The Maranto’s verzorg-de de parades met vele verschillende show- en marchingbands uit de regio, maar ook van ver daar buiten.
Binnen een paar maanden werd deze Heijdse vereniging ontdekt door een groot impresario uit Culemborg. Deze man bracht The Maranto’s niet alleen onder de aandacht van organisaties in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Na negen maanden gingen zij voor de allereerste keer al voor een Parade naar de Franse plaats Crouy. Hier liepen veel buitenlandse impresario’s rond en hun oog viel ook onmiddellijk op onze inmiddels TROTS van Ter Heijde. En Ter Heijde werd hiermee meteen op de internationale kaart gezet. De contracten voor buitenlandse optredens betreft Parades, Corso’s, Defilé’s en Taptoes voor The Maranto’s kwamen dan ook bij grote regelmaat bij de familie van Bommel binnen.
Eén van de mooiste reizen was het 5 daagse tournee door Normandië in Frankrijk. Maar ook o.a. de weekend optredens in Chalon sur Saône, Parijs, Bad-Ems, et cetera. Maar ook de optredens in o.a. Arras, Cassel (Fr.), Denain, Fleurus, Jambes, Lens, Lille, Rouen en nog veel meer. Eigenlijk te veel om in dit verhaal op te noemen. In Nederland werden The Maranto’s o.a. een paar keer uitgenodigd om deel te nemen aan de bloemencorso’s Aalsmeer, de Bollenstreek en het grootste bloemencorso ter wereld in Zundert.
Naast de vele, vele optredens in binnen- en buitenland doen zij ook mee aan twirl wedstrijden. En na enkele Nederlandse titels hebben The Maranto’s zich in 2000 (Dubrovnik, Croatië), 2001 Krefelt, Duitsland), 2002 (Praag, Tsjechië) en 2003 (Crawley, Engeland) ook Europese titels behaald. In Croatië werd het toenmalige jeugdteam Europees Kampioen, in Duitsland werd het jeugdduo Daphne Toussaint/Joyce Zuidgeest tweede. In Tsjechië werd het eredivisie duo Antoinette van Bommel/Astrid de Jonge derde en het jeugdduo Daphne Toussaint/Joyce Zuidgeest wederom tweede.
En in Engeland werd het eredivisie duo Antoinette van Bommel/Astrid de Jonge Europees Kampioen en het sectie B duo Annemieke Crama/Kelly Spreen werd derde in hun divisie.
Tijdens de Open Duitse Twirl Kampioenschappen in 1996 te Mönchen-Gladbach werd Antoinette van Bommel Duits Kampioen Dance-Twirl. En tijdens de Open Belgische Twirl Kampioenschappen 1997 te Eeklo werd het senior smallteam Belgisch Twirl Kampioen.
Na een aantal rustige jaren is The Maranto’s weer op de goede weg. Want er staan voor het oudste showteam alweer een paar mooie parades in Noord-Frankrijk op het programma.
En zij doen het in diverse twirl categorieën weer goed op de wedstrijdvloer. Diverse solisten, twee duo’s en het Freestyle twirlteam 2 hebben zich geplaatst voor de Nederlands Kampioenschappen welke eind januari 2019 in Almere worden gehouden. Ook is het Freestyle
twirlteam 1 (de oudste meiden) hard aan hard aan het trainen om met een totaal nieuwe routine de wedstrijdvloer op te gaan. Dus Show- & Twirl Vereniging The Maranto’s gaat heel mooi aan hun jubileum jaar beginnen.
Show- & Twirl Vereniging “The Maranto’s” Ter Heijde aan Zee, zoals deze vereniging officieel heet, bestaat 18 januari 2019 alweer 25 jaar.
En als er nog enthousiaste, leuke en gezellige meiden tussen de 3 en 40 jaar in Ter Heijde en Monster zijn die ook de mooie Twirl SPORT willen gaan beoefenen? Kom dan op donderdagavond eens vrijblijvend  kijken en 4 donderdagavonden (aaneen gesloten) GRATIS mee doen.
The Maranto’s traint elke donderdagavond in de gymzaal van Basisschool De Zeester aan de Choorstraat 43 te Monster. Vanaf 3 jaar: 18:30-19:30 uur. Vanaf 8 jaar: 19:15-20:30 uur. Vanaf 14 jaar: 20:15-21:30 uur. Contact: 06 30 95 59 53 en info@themarantos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten